HİJYENİK PASPASLAR

HİJYENİK PASPASLAR

Hijyen paspasları, ayakkabılarınıza bulaşan kir ve çamurun yanı sıra gözle görülmeyen mikrop ve mikroorganizmaların da sağlık açısından önem arz eden işletmelere girmemesi için zorunlu kılınıyor. Türk Gıda Kodeksi’ne göre; “Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliği” içerisinde detaylandırılan kurallar arasında antibakteriyel paspas ve dezenfektanlı hijyenik paspas kullanımı önemli bir yer tutuyor. Gıda dışında insan sağlığını doğrudan etkileyen üretimler ve hizmetler içeren işletmelerin de antibakteriyel paspas kullanması, kanunen zorunlu hale getiriliyor. Gıda başta olmak üzere tüm imalathaneler, ameliyathaneler, yemekhaneler, fitness merkezleri , saunalar ve hijyenin önemli olduğu tüm mekanlar girişlerinde kullanılması gereken hijyenik paspaslar sahip oldukları iki ayrı işlevle görev yaparlar.
Birinci olarak ayakkabı tabanındaki kirin ve tozun temizlenmesini sağlarken,
İkinci aşamada da paspasın içinde kullanılan özel dezenfektan sıvı mikropları öldürerek ortamın sterilizasyonunu sağlar. Standart ölçüler: 70cm*90cm’dir. İstenildiğinde değişik ölçülerde , paspas imalatı yapılır.

HİJYENİK PASPAS KULLANIM TALİMATI

1.Ayak hijyeni sağlanacak her bölgeye, alana giriş-çıkışa Hijyenik Paspas konur.

2.Belirtilen konsantrasyona (%5 veya %10) göre hazırlanan dezenfektandan paspasın üzerine gezdirilerek dökülür. Dezenfektan iç kısımlara ulaşır ve paspas içerisine yayılır.

3. Hijyenik Paspas üzerine basıldığı zaman ayak tabanı ve etrafı köpüklü sıvı ile kaplanır. Bu köpüklü sıvı ile ayak hijyeni, dezenfektanın etkisi ile sağlanmaktadır.

4.Dezenfektanın geçiş trafiğine göre, her gün ya da maksimum 2-3 günde bir dezenfektan takviyesi yapılmalıdır.

5.Paspas her hafta düzenli olarak temizlenmelidir. Giriş-çıkışların en az yoğunlukta yaşandığı günler tercih edilebilir.

 

2/3

HİJYENİK PASPASLAR

Hijyen paspasları, ayakkabılarınıza bulaşan kir ve çamurun yanı sıra gözle görülmeyen mikrop ve mikroorganizmaların da sağlık açısından önem arz eden işletmelere girmemesi için zorunlu kılınıyor. Türk Gıda Kodeksi’ne göre; “Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliği” içerisinde detaylandırılan kurallar arasında antibakteriyel paspas ve dezenfektanlı hijyenik paspas kullanımı önemli bir yer tutuyor. Gıda dışında insan sağlığını doğrudan etkileyen üretimler ve hizmetler içeren işletmelerin de antibakteriyel paspas kullanması, kanunen zorunlu hale getiriliyor. Gıda başta olmak üzere tüm imalathaneler, ameliyathaneler, yemekhaneler, fitness merkezleri , saunalar ve hijyenin önemli olduğu tüm mekanlar girişlerinde kullanılması gereken hijyenik paspaslar sahip oldukları iki ayrı işlevle görev yaparlar.
Birinci olarak ayakkabı tabanındaki kirin ve tozun temizlenmesini sağlarken,
İkinci aşamada da paspasın içinde kullanılan özel dezenfektan sıvı mikropları öldürerek ortamın sterilizasyonunu sağlar. Standart ölçüler: 70cm*90cm’dir. İstenildiğinde değişik ölçülerde , paspas imalatı yapılır.

HİJYENİK PASPAS KULLANIM TALİMATI

1.Ayak hijyeni sağlanacak her bölgeye, alana giriş-çıkışa Hijyenik Paspas konur.

2.Belirtilen konsantrasyona (%5 veya %10) göre hazırlanan dezenfektandan paspasın üzerine gezdirilerek dökülür. Dezenfektan iç kısımlara ulaşır ve paspas içerisine yayılır.

3. Hijyenik Paspas üzerine basıldığı zaman ayak tabanı ve etrafı köpüklü sıvı ile kaplanır. Bu köpüklü sıvı ile ayak hijyeni, dezenfektanın etkisi ile sağlanmaktadır.

4.Dezenfektanın geçiş trafiğine göre, her gün ya da maksimum 2-3 günde bir dezenfektan takviyesi yapılmalıdır.

5.Paspas her hafta düzenli olarak temizlenmelidir. Giriş-çıkışların en az yoğunlukta yaşandığı günler tercih edilebilir.